Aktuelt

Rogalandskonferansen 2021

Det var ca 90 deltakere på årets konferanse som er en del mindre enn tidligere. Det skyldes nok ettervirkninger av korona-tiltakene og at det ble sent bestemt å avholde en fysisk konferanse. På fredag var det paneldebatt med politikere fra de rødgrønne partiene ledet av redaktør i Rogalands Avis Bjørn Sæbø. Temaene her var jernbanepolitikk og boligpolitikk. 

På lørdag var første tema markedsliberalismen og om det finnes alternativ til denne. Etter lunch var det klima og industri som stod på programmet med innledninger og debatt og selvsagt dreide noe av debatten seg om framtida for olje og gassproduksjonen i Norge. Selv

Velkommen til Rogalandskonferansen 2021 – 22.-24.oktober

Etter et års fravær på grunn av korona-situasjonen så arrangerer vi igjen konferanse i år. Den vil bli avholdt 22.-24.oktober og som vanlig blir det på Quality Hotel Residence i Sandnes.

På grunn av korona-restriksjoner vil det i år bare være plass til 100 deltakere på konferansen så vær tidlig ute med påmelding.

Ga penger til TV-aksjonen

Under Rogalandskonferansen 2019 ble det samlet inn 3.242 kroner til TV-aksjonen «Nå er det hennes tur», til inntekt for Care.

Ungdommer vil ha grønn og rettferdig omstilling

Ungdomsdebatten viste et tydelig skille mellom dem som vil sette en sluttdato for oljeutvinning og ikke. Fra venstre Ada Arnstad, Senterungdommen, Astrid Hoem, AUF, Anders Skjalg Unneland, SU, og Tiril Vold Hansen, Rød Ungdom. Foto: Nina Hansen, LO Media

Selv om de er delvis uenig om man skal skru igjen oljekrana, ønsker ungdomspolitikerne på venstresiden en mer grønn og rettferdig omstilling etter oljen.

– Slutt å snakke om flaks! Snakk heller om menneskene som bygde landet

Næringlivsleder Jan Christian Vestre mener omstilling krever en aktiv næringspolitikk, som Norge har vist fungerer gjennom hvordan vi har forvaltet oljeforekomstene. Foto: Nina Hanssen, LO Media

Møbelprodusent Jan Christian Vestre mener vi må lære av historien for at Norge skal klare omstillingen vi må igjennom.

Skal debattere klima, Europa og 6-timersdagen

Arrangementskomiteen består av Kari Marie Pedersen, FO (foran fra venstre), Birgit Waage, LO i Stavanger og omegn, Kristin Hebnes, Fagforbundet, Turid Kalvig Sola, Fagforbundet, Jo Jenseg (bak til venstre), LO i Stavanger og omegn, Odd Helge Henriksen, LO Stat og Trond Helland, LO Kommune. Foto: Nina Hansen, LO Media

Seks-timers dagen, transport, klima og miljø er noen av temaene på årets Rogalandskonferanse som startet i Sandnes i dag.

Rogalandskonferansen i bilder

Trond Helland til venstre) og Sandnes-ordfører Stanley Wirak. Foto: Helge Rønning Birkelund, LO Media

Her finner du bilder fra Rogalandskonferansen 2018. 

Presentasjoner fra konferansen

Markus Hansen fra Heismontørenes Fagforening. Foto: Helge Rønning Birkelund, LO Media

Her finner du presentasjoner som ble holdt under Rogalandskonferansen 2018. 

Go to Top